Voor wie

Deze woningen in nieuwbouwcomplex “Wonen in de Cocon” zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen. Voor eenpersoonshuishoudens betreft het maximale inkomen €55.000,- en voor meerpersoonshuishoudens €74.000,- (waarbij voor de eengezinswoningen de inkomensgrens voor meerpersoonshuishoudens maximaal 10% hoger is). De eengezinswoningen worden enkel toegewezen aan meerpersoonshuishoudens. De tweekamerappartementen zijn bedoeld voor één of tweepersoonshuishoudens. In geen van de projecten is kamerbewoning toegestaan. 

Het project is bedoeld voor mensen die aantoonbare binding hebben en willen houden met Rijswijk, maar hier moeilijk een geschikte (huur)woning kunnen vinden. Denk daarbij vooral aan mensen met sleutelberoepen, dat zijn bijvoorbeeld politieagenten, brandweerlieden, leerkrachten, verpleegkundigen en overig zorgpersoneel. Vanwege hun beroep is het belangrijk dat zij in de buurt van hun werk kunnen wonen. Met het project “Wonen in de Cocon” wordt hieraan bijdragen.

Kandidaten krijgen voorrang als zij een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de gemeente Rijswijk achterlaten. Zo komen er in Rijswijk sociale huurwoningen vrij voor andere woningzoekers. Ook krijgen kandidaten voorrang wanneer zij in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar aansluitend in Rijswijk hebben gewoond of meer dan een jaar minimaal 24 uur per week structureel werken in Rijswijk.

Aan deze drie voorwaarden zijn punten- en wegingsfactoren gehangen welke bepalend zijn voor de toewijzing. Meer informatie over de toewijzing van de woningen is opgenomen in het toewijzingsbeleid van “Wonen in de Cocon”.

Scroll naar boven